Kotisali: Näin rakennat kotisalin edullisesti

Kotisali

Kotisalit ovat viimeaikoina yleistyneet niin hurjasti että kuntosalikaupoilla on varastot jatkuvasti loppuunmyytynä. Kaikkea kuntosalitavaraa ei kuitenkaan kannata ostaa, tässä kirjoituksessa paneudutaan siihen mitä kotisalille kannattaa ostaa.

Vältä vinyylipainoja

Vinyylipainot ovat useasti halpoja, joten ne sopivat pienemmällekin budjetille. Niiden käytettävyys on kuitenkin erittäin huono. Vinyylipainot ovat massiivisen kokoisia, joten niiden avulla esimerkiksi käsipainoihin on haastavaa ladata kunnon kuormaa.

Vinyylipainojen elinikä on myös valurautaisiin verrattuna paljon lyhyempi. Rautaiset eivät hajoa, mutta vinyyliset painot ovat helppo rikkoa jo isommalla pudotuksella.

Vinyylipainot ovat myös haastavampi myydä eteenpäin, toisin kuin rautaiset, joiden jälleenmyyntiarvo ei käytännössä edes laske.

Sijoita kyykkyhäkkiin

Jos otat kuntoilun tosissasi, kyykkyhäkki on täysin välttämätön laite. Pelkällä penkillä, vaikka siinä olisikin raudat on kyykkääminen haastavaa tai lähes mahdotonta. Isoja kuormia on haastavaa tempaista niskan taakse ja vielä sieltä pois.

Sijoittamalla kyykkyhäkkiin ja pelkkään säädettävään penkkiin (ilman telineitä) pystyt suorittamaan lähes loputtomasti erilaisia liikkeitä. Jos sijoitat penkkiin ilman rautoja, ei sillä pysty edes tekemään klassista penkkipunnerrusta.

Osta vastuskuminauhoja

Vastuskuminauha auttaa, jos budjetti ei veny koko kotisalin rakentamiseen, mutta haluat silti tehdä mahdollisimman ison spektrin eri liikkeitä, osta vastuskuminauhoja eri voimakkuuksilla. Niiden avulla saat varmasti parasta vastinetta rahalle

Huomaa kuitenkin, että vastuskuminauhoilla treenaaminen on paljon haastavampaa ja liikkeiden opiskelu vie huomattavasti enemmän aikaa verrattuna tavallisiin kuntolaitteisiin.

Voimistelurenkaat

Toinen vaihtoehto pienelle budjetille on voimistelurenkaat. Näitä saa prismasta 30€ hintaan ja ne mahdollistavat laajan valikoiman eri liikkeitä. Voimistelurenkailla treenaaminen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin kuntosalilaitteilla tai vastuskuminahoilla – mutta ne parantavat samalla tasapainoa. Voimistelu ja vastuskuminauhat ovat myös helppo ottaa matkalla mukaan.

Osta kuntoiluvälineet käytettynä

Kuntoiluvälineitä sekä kokonaisia kotisaleja löytyy paljon käytettynä, esimerkiksi torin kautta ja Facebook ryhmistä. Ostamalla välineet käytettynä säästät huomattavasti rahaa ja etsimällä laadukkaita välineitä saat lähes uusia vastaavat. tangot ja valurautaiset painot eivät käytössä juuri kulu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: