Vastuskuminauha – Kotitreenaajan paras apuväline?

Vastuskuminauha harjoittelu

Vastuskuminauha on helppo, edullinen sekä monipuolinen treeniväline. Sen avulla kotitreenaaja ei tarvitse kallista kotikuntosalia tai edes käsipainoja. Koko kropan kotitreeni onnistuu yhdellä tai muutamalla vastuskuminauhalla

Vastuskuminauhat ovat erityisesti kotitreenaajien suosiossa sekä toimivat hyvin esimerkiksi naisten treeniohjelmassa avustamassa raskaissa kehonpainolla tehtävissä liikkeissä, kuten leuanvedossa.

Vastuskuminauhat ovat edullisia ja kotitreenaajalle huomattavasti turvallisempia kuin raskaat painot.

Mikä on vastuskuminauha?

vastuskuminauha
Tavallinen vastuskuminauha

Vastuskuminauha on käytännössä vain järkyttävän iso versio tavallisesta kuminauhasta, ne ovat kestäviä ja sopivat hyvin voima ja vastusharjoitteluun.

Yleensä vastuskuminauhaa ei käytetä itse voimaharjoitteluun vaan lihashuoltoon, kuten eteenpäin kääntyneiden olkapäiden korjaamiseen.

Vaikkei nauhoja olekaan tarkoitettu ensisijaisesti voimaharjoitteluun, ne sopivat siihen erinomaisesti pienellä soveltamisella, ainakin tilapäisesti tai matkalla mukaan otettavaksi.

Vastuskuminauha ja kuormitus

Voimaharjoittelussa vastuskuminauhat tarjoavat tavallista poikkeavan kuormituksen lihakselle, toisin kuin perinteisillä treeniväleineillä mitä pidemmälle liike viedään, sitä kovemmaksi vastus kasvaa.

Vastuskuminauha värit

Vastuskuminauhat ovat värikoodattuja, eri väriset ovat eri vahvuisia ja täten soveltuvat eri treeniliikkeisiin. Kevyimmät nauhat soveltuvat lihashuoltoon ja vahvemmat sopivat kovempiin liikkeisiin kuten kyykkyyn tai avustamaan leuanvedossa.

tyypillisesti vastuskuminauhojen värikoodit menevät näin

  • Musta: Kaikista kovin vastus
  • Sininen: Kova vastus
  • Sininen: Keskiverto-kova vastus
  • Punainen: Keskiverto vastus
  • Keltainen: Kevyt, erittäin venyvä vastus

Värejä on paljon muitakin ja vastus kannattaa tarkistaa valmistajalta.

Vastuskuminauha kahvoilla            

Vastuskuminauha kahvoilla
Vastuskuminauha kahvoilla

Perinteisten vastuskuminauhojen lisäksi markkinoilla kahvallinen versio. Kahvat mahdollistavat toisia liikkeitä ja tekevät toisista mahdottomia.

Kyykky tai leuanveto ei onnistu kahvallisilla vastuskuminauhoilla, mutta sen sijaan esimerkiksi soutu ja facepull saattavat olla niiden avulla helpompia.

Kahvalliset kuminauhat pystytään myös useasti ankkuroimaan oven väliin tai seinälle.

Vastuskuminauha leuanvetoon

Vastuskuminauha leuanvetoon

Tavallinen voimaharjoittelija käyttää vastuskuminauhaa leuanvedon avustuksessa, silloin kun ei joko jaksa nostaa itseään ilman apua tai haluaa suorittaa pitkää sarjaa.

Tällöin vastuskuminauha leuanvetoon valitaan oman painon ja voiman perusteella. Mitä vahvemman nauhan valitset, sitä kevyempi liike on suorittaa. Aloittelijan kannattaa aloittaa kaikista vahvimmalla versiolla ja vaihtaa pikkuhiljaa kevyempään versioon.

Vastuskuminauha treeni

Kyykky vastuskuminauhalla
Kyykky vastuskuminauhalla

Pienellä kekseliäisyydellä treeniohjelman mukaisen treeniohjelman voi muuttaa pelkästään vastuskuminauhaksi. Esimerkiksi treeniliikkeitä voi hakea menshealth sivustolta ja soveltaa ne sitten omaan treeniohjelmaan.

Mistä voin ostaa vastuskuminauhan?

Vastuskuminauhoja myy esimerkiksi Prisma, XXL sekä Tokman. Kyseessä on ihan tavallinen ja edullinen laite, eli ei kannata haksahtaa mainosmiesten huijauksiin ja ostaa jotain järkyttävän kallista sarjaa.

Prismassa myydään ”light” vastuskuminauhoja hintaan 7€ ja todellisia, treeniin soveltuvia ”voimakuminauhoja” hintaan 25€

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: